Promovează limba maternă ca formă de comunicare între diferite popoare printr-un filtru pe Instagram

0-02-0a-1cd4a1a0283b41cd90326b2d83e1a1e353c59f4fbd6a02449dff09b13a153fa7_21250b6

Ziua internațională a limbii materne este sărbătorită în fiecare an pe 21 februarie pentru a promova diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume. A fost proclamată în cadrul Conferinței Generale a UNESCO din 17 noiembrie 1999, când statele membre ale organizației s-au angajat să contribuie la protecția și revigorarea bogatei diversități culturale prin promovarea limbilor materne ca formă de comunicare, interacțiune și înțelegere între diferite popoare.

În acest context, Inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova a lansat o nouă provocare printr-un filtru pe Instagram, care constă din afișarea mai multor cuvinte în limbile țărilor Parteneriatului Estic. Cu această ocazie, Tinerii Ambasadori Europeni din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina vă provoacă să ghiciți cuvântul în limbile lor materne!

Deși cuvintele nu sunt cunoscute, încercarea de a le pronunța poate fi distractivă! Filtrul poate fi găsit pe contul de Instagram @euneighbourseast, iar tinerii încurajează utilizarea hashtag-ului #strongertogether.

Aproape 500 de tineri din UE și vecinătatea estică a acesteia acționează în prezent ca Tineri Ambasadori Europeni (YEA) în cadrul Parteneriatului Estic. Aceștia organizează regulat evenimente comunitare locale în țările lor și participă la evenimente internaționale pentru a promova valorile europene. Mai mult ca atât, Iniţiativa e în proces de recrutare a Tinerilor Ambasadori Europeni. Aplicarea este deschisă tuturor celor cu vârsta între 16 şi 26 ani, care locuiesc în una din ţările membre UE sau din cadrul Parteneriatului Estic. Mai multe detalii puteţi afla aici.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană, statele sale membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În ultimii 10 ani, eforturi colective au adus beneficii considerabile cetățenilor acestor țări, inclusiv mai mult comerț, mobilitate, creșterea dezvoltării economice și o calitate mai bună a vieții.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente