Idei de cadouri pe care să nu le faci persoanei iubite de 14 februarie

cuplu
Foto: Tan Danh

Februarie e luna dragostei, iar noi avem noroc de tocmai două sărbători care ne îndeamnă să ne iubim, e vorba despre Ziua îndrăgostiților și Dragobete. Pentru că ziua de 14 februarie e prima pe listă, mai mulți moldoveni tind să sărbătorească dragostea anume atunci, oferind cadouri persoanelor iubite. Nouă ne pasă de relația voastră și vrem să vă țină cât mai mult, iar cadourile, fiind o parte importantă în exprimarea iubirii (dacă limbajul persoanei dragi ține anume de daruri), dacă sunt nepotrivite, pot ruina ziua sau chiar armonia din cuplu. Prin urmare, v-am pregătit o listă de cadouri pe care să nu le oferiți de Ziua îndrăgostiților.

# Flori în celofan

Florile în celofan arată pur și simplu inestetic. Celofanul, pe lângă faptul că foșnește la fiecare pas și nu e plăcut la atingere, mai e și dăunător mediului. Acesta nu este solubil în apă și nici măcar în alcool. Prin urmare, dacă persoana dragă este o activistă de mediu sau cel puțin încearcă să producă tot mai puține deșeuri nereutilizabile, ar fi bine să renunțați la celofan. Mai rău e dacă și numărul de flori e redus la minimum. Ba mai mult, asigurați-vă din timp că știți ce flori preferă persoana iubită, de altfel, riscați să îi dați fie florile la care are alergie, pe care le urăște, care îi provoacă o amintire urâtă, fie pur și simplu nu îi plac.

Sfat! Mai bine oferiți flori fără vreun ambalaj sau legate lejer cu o pănglicuță la tulpini.

# Jucării de pluș

Jucăriile de pluș mari, mici, mijlocii sau de oricare altă mărime sunt pur și simplu inutile. Acestea vor rămâne să adune praful într-un colț al casei, vor fi făcute cadou rudelor mai mici sau vor fi neglijate (există și excepții, nu avem dubii). Dacă persoana iubită are mai mult de 15 ani sau nu e ușor de impresionat, jucăria de pluș va fi răsplătită cu un zâmbet incomod.

# Dulciuri

O, pe bune? Abia am ieșit cu toții din sărbătorile de iarnă, am terminat bunătățile calorice și ne confruntăm cu cel puțin câteva grame sau kilograme în plus adăugate. Dulciurile ne tentează prea mult, iar o ciocolată mâncată de dragul orgoliului persoanei iubite poate fi urmată de remușcări de conștiință. E bine că unele persoane pot avea alergie la dulce sau preferă un anumit tip de ciocolată. E ca în cazurile cu parfumurile – dacă nu cunoști bine preferințele cuiva, ai grijă să îi alegi un cadou care urmează să nu fie consumat.

# Perne inimioară cu fotografia ta, a ei sau a voastră

Cât de narcisist trebuie să fii ca să păstrezi acasă sau să dormi pe o pernă cu fotografia proprie? Cred că foarte, dar foarte narcisist. Dacă am clarificat acest capitol, ajungem la estetica darului. Perna inimioară nu arată bine oricât de mult am încerca să ne convingem de inversul. La fel ca jucăriile de pluș, va aduna praful undeva în cel mai bun caz (și iarăși, sunt excepții, despre gusturi nu se discută).

# Scrisul pe asfalt

Informație șocantă! Dacă vrei să-i zici că o iubești sau îl iubești, nu e neapărat să scrii pe asfalt ca să știe tot blocul. În unele cazuri, scrisul rămâne până la trei-patru ani pe asfalt și nu se șterge sub influența ploii, a vântului și a altor fenomene naturale, iar dragostea (din păcate) uneori durează mai puțin. Prin urmare, acele pete de vopsea încă mult timp pot să-i mai amintească de tine și să-i provoace fie amuzament, fie durere. Ah da, scrisul pe asfalt se penalizează contravențional.

# Produse de îngrijire corporală

O persoană poate să-și cumpere de sine stătător săpun/gel de duș/burete. Acest cadou poate fi interpretat negativ, precum că tu ai crede că persoana dragă nu se îngrijește suficient. Plus la aceasta, adesea, persoanele pot avea alergie la anumite produse, pot să folosească produsele unui brand specific sau pot să aibă preferințe în ceea ce ține de arome, ingrediente și altele.

# Suvenire

Suvenirele nu au nicio utilitate, pe lângă cea de a-ți aminti ceva anume. De un breloc sau un suvenir oamenii se pot bucura doar într-un singur caz, dacă le colecționează. O figurină a unui îngeraș, o farfurie decorată sau două inimioare breloc în care sunt fotografiile voastre n-o să-ți impresioneze a doua jumătate deloc, dar deloc, deloc.

# Pandantive (jumătăți de inimi sau inimioară în care să fie fotografia ta)

Bijuteriile sunt un obiect foarte personal, iar dacă vrei să porți la gât jumătate de inimă cu o persoană, asigură-te că ea are aceleași intenții. Nu pune presiune și nu forța pe nimeni să demonstreze public dragostea, pentru că cel mai frecvent, iubirea trebuie trăită în liniște și ferită de ochii lumi. Și da, dacă persoana dragă a trecut de vârsta preadolescenței, cu siguranță va încerca să-ți explice politicos că nu poate să accepte cadoul.

Nu vrem să fim categorici, aceste cadouri nu neapărat vor ruina ziua tuturor, sunt doar niște recomandări adunate dintr-o cercetare asupra comunității diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente