2021 este anul când în Moldova este produs primul Tripel Belgian. Ce producători de bere o vor avea

bere

Piața de bere craft din Moldova crește, după ce am avut primele beri de sezon (Pumpkin Ale sau Citrus Ale), după numeroasele încercări de face IPA-uri diferite (West Coast, East Coast, NEIPA), în Moldova se anunță la producerea primului Triple Belgian. Iar la început de 2021, doi producători din Moldova o vor avea.

Ce este un Triple Belgian

În Moldova ați mai putut gusta triple-uri belgienie, ca Chimay, Westmalle, Triple Karmeliet sau La Trappe, noutatea constă că acest stil de bere este produs în premieră în țara noastră (deși bierari din Moldova l-au produs și în România).

Într-un interviu pentru ru.diez.md, Sergiu Litra a spus că în curând Litra va lansa primul Belgian Style Triple, și este gata-gata să apară pe piață. Bere va avea 9% alcool, iar un litru de bere în magazine ar putea varia între 50 și 75 de lei.

De asemenea, noua berărie craft Lake House au anunțat la deschidere că și ei în curând vor avea un triple belgian style.

Un tripel este un tip de bere apărut în Țările de Jos (Olanda și Belgia), pentru a caracteriza un Pale Ale puternic, și este folosit de trei ori mai mult malț. Este aromată, cu un grad de alcool destul de înaltă și deschisă la culoare.

Berile le puteți găsi în magazine specializate de bere, pub-uri cu bere craft, iar berea Litra chiar și în supermarketuri.

Mai multe informații curioase despre producătorii de bere din Moldova citiți seria de interviuri: Trendul la craft.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente