(galerie foto) Preşedintele Consiliului European cere eliberarea lui Alexei Navalnîi. Cum a fost arestat acesta la sosirea în Rusia

My Post (34)
Foto:colaj

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut duminică autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe opozantul Alexei Navalnîi. Aceasta s-a întâmplat după ce Navalnîi a fost reţinut la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) din Rusia a confirmat arestarea.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi la sosirea la Moscova este inacceptabilă. Fac apel la autoritățile ruse să-l elibereze imediat”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Navalnîi va fi arestat în așteptarea unei decizii judecătorești cu privire la măsura sa preventivă suplimentară.

Aleksei Navalnîi a vrut să se întoarcă în Rusia în ciuda amenințărilor primite de la Administrația Penitenciarelor. Autoritățile spuneau că politicianul va ajunge după gratii fiindcă nu ar fi respectat termenii eliberării condiționate și nu s-a prezentat la data stabilită pentru controlul judiciar.

Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare. „Vreau să mulțumesc Germaniei, vreau să vă mulțumesc vouă tuturor. Sunt extrem de fericit. (Reporter: Vă este teamă că veți fi arestat la aterizare?) Să fiu arestat? Imposibil, sunt nevinovat”, declara Aleksei Navalnîi înainte de a pleca spre Moscova, scrie digi24.ro.

El a fost însoțit pe drum de Iulia Navalnîi, soția lui, și a fost reținut pe aeroport de îndată ce a ajuns la controlul pașapoartelor.

Iată istoricul acestei zile în imagini.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente