(foto) Taximetriștii, monitorizați de ANTA. Agenția a verificat activitatea prestatorilor de servicii de taxi din Chișinău

pjimage

În perioada 11–15 ianuarie 2021 grupul de lucru format din inspectorii ANTA în comun cu Direcția Poliție a municipiului Chișinău, au efectuat mai multe razii de control la ieșire la linie a taximetriștilor cât și în diferite sectoare din capitală.

În urma verificărilor efectuate, de către inspectorii ANTA au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 15 procese verbale și aplicată amenda în mărime de 835 de unități convenționale, ceia ce constituie 41 650 de lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra cost în regim de taxi.

Pentru 7 conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate efectuate la sediul operatorilor de transport de persoane contra cost în regim de taxi, doi operatori de transport rutieri s-a ales cu amendă în mărime de 30 000 de lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente