Cod galben de răcire bruscă a vremii. INSP vine cu recomandări pentru șoferi

politia

În următoarele zile, pe teritoriul țării se va circula în condițiile vremii de iarnă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat începând de astăzi, 16 decembrie, temperaturi scăzute pe tot teritoriul țării. În acest sens, Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă șoferilor înainte de plecare să curățe corespunzător autoturismul în cazul în care acesta este înghețat. Mașina trebuie echipată cu anvelope de iarnă, lanțuri și material antiderapant. 

INSP îndeamnă conducătorii auto să verifice farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului, lichidului de parbriz și instalația de încălzire:

# înainte de plecare autoturismul trebuie curățat corespunzător în cazul în care acesta este înghețat;
# nu bruscați comenzile autoturismului şi asigurați o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare;
# maşina trebuie echipată corespunzător, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant;
# verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire;
# nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare Cod galben de răcire bruscă a vremii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 19 decembrie. Temperaturile vor ajunge până la -15 grade Celsius.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente