Câți bani din bugetul de stat se cheltuie în cazul unui apel la Serviciul 112 fără temei

112

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a estimat câți bani se pierd în cazul unui apel fără temei la serviciul de urgență 112. Potrivit IGSU, costul direct al misiunii pompierilor a fost estimat la 630 de lei.

Costul direct al intervenției unui echipaj de salvatori și pompieri pe o perioadă de 60 de minute cu ieșirea la fața locului a echipei de pompieri și a autospecialei de intervenție din servantul de luptă este estimată la suma de 630 de lei, bani din cadrul bugetului de stat.

„Ultima intervenție a echipajelor IGSU la un apel neurgent a avut loc pe 9 ianuarie 2021 la Spitalul Clinic Republican din municipiul Chișinău. Potrivit apelantului care a sunat la Serviciul 112, la clădirea spitalului a fost văzut fum dens. Conform numărului sporit de intervenție pentru obiectiv cu aglomerație de persoane și instituție medicală cu pacienți la terapie intensivă, la fața locului au fost îndreptate 14 echipaje de pompieri. Ajunși, salvatorii au efectuat verificări la toate etajele spitalului, iar informația privind izbucnirea incendiului nu a fost confirmată. Conform unui calcul prealabil efectuat de IGSU, costul direct al misiunii pompierilor a fost estimat la 8 820 de lei”, se arată într-un comuncat al IGSU.

Serviciul 112 trebuie să fie apelat doar în cazuri urgente, cum ar fi situații de risc iminente sau pericol pentru viața și sănătatea persoanelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente