Situația epidemiologică în Chișinău. Tatiana Bucearschi: „Din păcate, nu mai avem locuri la terapie intensivă pentru adulți” 

covid medici in picioare (6)
Foto:OMS

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne a fi foarte gravă, s-a mărit numărul cazurilor grave și foarte grave de infectare. Autoritățile menționează că asta denotă în continuare un pronostic nefavorabil. Șefa direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a menționat că în secțiile spitalelor toate paturile de terapie intensivă destinate adulților sunt ocupate.

La nivel național sunt peste 126 500 de cazuri confirmate, în Chișinău sunt peste 53 000 de cazuri confirmate.

„Personalul medical este la limită. În instituțiile medico-sanitare publice atât municipale, cât și private este prezent personal medical infectat, care constituie 13,69 % din numărul total de personal infectat din țară, și anume 1 504 specialiști doar în municipiul Chișinău”, menționează Tatiana Bucearschi.

Prin sistemul de monitorizare Gira, în tratament la domiciliu se află 35 300 de pacienți cu COVID-19.

Șefa direcției generale asistență socială și sănătate menționează că la ziua de astăzi, capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții infectați cu noul virus rămâne a fi de 1 172 de paturi, iar alte 200 sunt destinate pentru triaj la Moldexpo.

De asemenea, aceasta a anunțat că a fost deschis un nou spital, și anume Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acesta are o capacitate de internare de 130 de persoane, iar 45 de paturi deja sunt ocupate.

La centrul de triere a Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime sunt internate 277 de persoane, iar toate paturile de terapie intensivă pentru adulți sunt ocupate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente