„Merge!” – un nou podcast în Moldova despre școală și tehnologii cu profesorul Alex Leahu. Urmăriți episodul 0

podcast111

„Ce se întâmplă când luăm un set de robotică LEGO WeDO, adăugăm o doză de curiozitate, multă dorință pentru inovație, un profesor dedicat, Alex Leahu, o elevă sârguincioasă – Cătălina – întrebări interesante și le «mixăm» împreună în #ClasaViitorului”, scrie pe pagina de Facebook Clasa Viitorului.

Acest podcast este un produs susținut de Clasa Viitorului în Moldova.

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” (CNIDE) este o platformă de inovații digitale în educație, care își propune regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii.

Alex Leahu este un tânăr profesor de matematică din Moldova, care este pasionat de tehnologii. De la începutul carierei sale, acesta este îndrăgit de elevi pentru că are o altă abordare, asta i-a permis ca elevii săi să obțină nota de 10 la examenele de bacalaureat și să fie acum unul dintre cei mai populari tineri profesori din Chișinău și nu numai. La Centrul Național de Inovații Digitale în Educație, Alex îmbină pasiunea față de tehnologii cu cea de lucru cu copiii și desfășoară activități de instruire.

„Scopul nostru a fost să motivăm elevii să exploreze și utilizând tehnologiile să facem simulări de lecții diferite decât cele cu care sunt obișnuiți deja la școală. După o scurtă introducere și prezentare a echipamentelor de la centru, pe care le-am utilizat la tabără, am aplicat scenarii de învățare făcând diferite analogii cu viața reală”, spune Alex Leahu.

Ce este Clasa Viitorului

Clasa Viitorului este un proiect de transformare digitală a educației, fondat la inițiativa și cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, USAID, Suedia, UK aid, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova, Fundația Orange Moldova, prin Centrul de Informații Universitare, în parteneriat cu Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED). Proiectul a fost lansat în anul 2017 și presupune crearea în școli a claselor flexibile, în care se experimentează metode interactive de predare-învățare, prin intermediul tehnologiilor digitale, precum și dezvoltarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație care activează pe lângă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, în colaborare cu Universitatea de Stat din Tiraspol. Până în prezent, conceptul Clasa Viitorului a fost implementat în 31 de licee din 21 de regiuni ale țării. Partener tehnologic al Clasei Viitorului este Google.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente