Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.
Nu am fost la OSHO bar&kitchen de doi ani. Ultima vizită a fost „memorabilă”, am mâncat atunci un tenderloin steak și kare de vițel, care au fost absolut dezgustătoare, la fel ca atitudinea chelnerului. Am evitat să revin pe aici în toată această perioadă.
Recent, am văzut pe pagina de Instagram a localului că a fost schimbat designul sălii principale, noul look fiind semnat de Evghenii Arutin, un nume cunoscut în oraș. Cred că e un motiv oportun de a face o vizită pentru a vedea ce s-a schimbat. Încăperea s-a schimbat în proporție de 90 %. Barul a dispărut complet, fiind înlocuit cu un wine bar imens, canapele noi. Mi-au plăcut mult lustrele, tare nice și cu gust. M-a deranjat însă lumina slabă a acestora, pentru că nu am putut admira culorile din farfurii. În plus, nici pozele nu mi-au ieșit tare bine. Așa că să am iertare.
Muzică ușoară, plăcută, dată la un volum potrivit. Am fost deservit de Sergiu, un chelner amabil, receptiv, un service impecabil. Sergiu mi-a răspuns la toate întrebările legate de mâncărurile comandate. Nu a știut însă să-mi zică care este numele bucătarului-șef al localului.
Încep să analizez meniul, prețurile sunt cam măricele pentru un muritor de rând. Dar, atunci când vrei să ieși în oraș și mai ai și vreo ocazie specială, cred că sunt suportabile, în special dacă nu vii chiar extrem de flămând aici.
Mai jos vedeți câteva poziții alese aleatoriu din meniu:
# vitello tonatto (170 g – 185 MDL);
# scoici de mare Saint Jaques (255 g – 255 MDL);
# pastă neagră cu caviar (160 g – 205 MDL);
# salată verde cu portocale (200 g – 95 MDL);
# tenderloin/pepper steak (300 g – 300 MDL);
# prăjitură din ciocolată (120 g – 75 MDL).
Până a veni prima poziție comandată, pe masă a ajuns complimentul din partea chef-ului: cracker cu cerneală de caracatiță și mousse din carne de vită. Complimentele nu le comentez niciodată, deoarece știți și voi vorba românului „calul de dar nu se caută la dinți”.
Pate din ficat de pui cu foie gras, kumquat și coajă de portocală caramelizată (220 g – 95 MDL)
Probabil vă întrebați ce înseamnă kumquat, nici eu nu știam până a veni aici. Chelnerul Sergiu mi-a explicat că e o portocală japoneză. Are un gust foarte fain care nu seamănă cu nimic. Ce ține de ficat: farfuria arăta minunat, păcat că din cauza luminii slabe nu se văd clar culorile. Aș zice că e cel mai delicios ficat pe care l-am mâncat în ultima vreme în oraș. Foarte fin și delicat, la fel ca foie gras-ul. Până vine felul principal, cred că e soluția perfectă. Am întrebări doar la porția de pâine care e foarte mică. Cred că nu e criză de pâine în țară.
Supă cremă din dovleac (300 g – 70 MDL)
Este notată în meniu ca supă de sezon. Avem în farfurie o supă cremă din dovleac cu spumă din cocos cu trufe marinate și busuioc. Chiar dacă sună totul atât de pompos, supa a fost mediocră. Când comanzi o supă pe timp de iarnă, te aștepți ca ea să fie fierbinte și densă. Supa servită la OSHO a fost abia călduță, nu avea textura cremoasă la care mă așteptam. Aveam în farfurie mai multă spumă decât supă. Not impressed.
Iepure cu piure de cartofi și usturoi copt (320 g – 205 MDL)
Un iepure gătit bine cu piure de cartofi – nimic neobișnuit, însă a fost delicios. Raportul preț-calitate – foarte bun. Dacă sunteți amator de carne de iepure, atunci puteți încerca fără a sta prea mult pe gânduri.
Am vrut să gust și un desert. Chelnerul mi-a recomandat să încerc un desert nou care nu a fost introdus deocamdată în meniu. Ascultați sfaturile chelnerilor iscusiți, ei știu ce spun.
Măr glazurat cu ciocolată și mousse de cașcaval dorblu (115 MDL)
Descoperirea serii a fost anume acest desert. Este un desert cu surprize, care te lasă să-l descoperi în pași. Învelișul exterior este din ciocolată albă, după ce îl spargi dai de un piure de măr delicios și ultima notă este dictată de un mousse fin de cașcaval dorblu. O combinație fascinantă care m-a impresionat! Mulțumesc bucătarilor!
La final, am avut ocazia să fac cunoștință cu chef-ul de la OSHO: Serghei Mihalachi. Recunosc că prima oară am auzit de acest bucătar. Nu a apărut în postările restaurantului de pe rețelele de socializare. Am comunicat puțin cu el, a lăsat o impresie frumoasă. Îi doresc mult succes în continuare! Mulțumesc echipei de la OSHO bar&kitchen pentru un prânz delicios și felicitări cu noua etapă din viața restaurantului!
Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.
Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.