(podcast) #sexplicații. „Masturbarea nu e mâna diavolului, e mâna ta.” De ce e important să-ți cunoști propriul corp și cum te ajută la formarea sexualității

cover masturbare

Masturbarea, un subiect atât de controversat. Când o facem? Cum o facem? Când înțelegem că am devenit dependenți? În cadrul episodul curent veți afla mai multe despre această activitate. Vorbim cu Cristina Miron, tânăra care dă cele mai tari petreceri din oraș, care ne va relata despre experiențele ei, și cu sexologa Natalia Pavalachi, care ne va povesti dintr-un unghi științific de ce e important să ne masturbăm, cum depășim dependența și cum masturbarea ne influențează viața sexuală.

Construcția sexualității unei tinere care se masturbează diferă de cea a unei tinere care așteaptă ca partenerul să-i aducă plăcerea. Sexologa spune că doar 20-30 % dintre femei reușesc să aibă orgasm prin penetrare și doar 5 % simt nevoia de a introduce ceva în vagin în timpul masturbării, prin urmare pentru mai mult de 70 % dintre femei stimularea externă e suficientă. Pentru a înțelege cum funcționează propriul corp și ce tip de mângâieri sunt necesare pentru plăcere, tinerele ar trebui să se masturbeze. 

Femeile se masturbează mai puțin și sunt cu mult mai reticente în ceea ce ține de recunoașterea propriei sexualități, acest fapt a fost demonstrat prin mai multe studii la care face referire sexologa Natalia Pavalachi. Specialista ne spune despre importanța conștientizării propriei sexualități, de ce tinerii devin dependenți de masturbare, de ce femeile nu trebuie să lase pe umerii bărbaților propria plăcere, cum se răsfrânge masturbarea asupra relațiilor de cuplu și plăcerii obținute în timpul sexului.

În același context, Cristina este sigură că subiectele legate de educația sexuală nu mai trebuie să fie tabuizate. Pentru că în societate există mai multe stereotipuri în legătură cu tinerele care se masturbează și-și cunosc propriul corp, Cristina a decis să dea curs invitației noastre, să spargă prejudecățile și să vorbească deschis despre experiențele sale.

Acum, puteți asculta podcast-ul și pe YouTube.

# De ce logoul e o varză?

Bine, poate nu te-ai prins din start că e o varză, dar asta este. De mici, avem parte de lecții de educație sexuală de la părinții noștri, doar că aceste lecții sunt cam „varză”, din moment ce maturii menționează această legumă ca fiind locul provenienței noastre. În cadrul #sexplicații, vom „dezgoli” foaie după foaie varza, aducându-ți ore din practica și experiența tinerilor și ale specialiștilor din domeniu.

# Cum ne vei putea asculta?

Deocamdată, ne poți asculta prin intermediul linkului de mai sus și al Spotify (pentru cei care au reușit să-și facă un cont aici, în ciuda faptului că aplicația nu este disponibilă în Moldova). Suntem disponibili și pe:
Apple Podcasts;
Breaker;
Google Podcasts;
Pocket Casts;
RadioPublic.

De asemenea, pentru mai multe subiecte interesante, poți să urmărești și pagina noastră de Instagram.

###

Acest material a fost produs prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD. Opiniile exprimate aici nu prezintă în niciun caz punctul de vedere oficial al Uniunii Europene sau al PNUD.

 

Taguri: ##sexplicații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente