(video) Deputatul Vlad Batrîncea a explicat de ce PSRM nu a votat dublarea numărului de buletine de vot în diasporă

batrîncea-declarație-foto

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a explicat în cadrul unui briefing de presă de ce partidul pe care îl reprezintă nu a votat propunerea PPDA de majorare a numărului de buletine de vot pentru diasporă și votarea pe parcursul a două zile. Potrivit deputatului, cei care au elaborat proiectul de lege nu au depus efort suficient pentru a obține susținerea majorității parlamentului.

Socialistul spune cu autorii proiectului intenționat au încălcat prevederile constituționale atunci când au propus documentul. „Parlamentul este un organ care are norme legale, sunt comisii, proceduri de avizare, nu vine cineva din coridor și propune și cineva ridică mâna că Da sau Nu. Colegii nici nu au depus efort să avizeze proiectul în comisie, așa cum practicăm. Evident că votarea în țară sau în afară presupune cheltuieli suplimentare, iar constituția spune că atunci când inițiativele legislative provoacă cheltuieli suplimentare, este nevoie de guvern, pentru că, potrivit constituției, proiectul bugetului, executarea este atribuția guvernului, nu a parlamentului. Ei știau că proiectul nu poate fi introdus și evident este o provocare și manipulare”, spune deputatul.

Amintim că, Platforma DA a propus parlamentului un proiect de lege care ar oferi posibilitatea cetățenilor aflați peste hotare să voteze timp de două zile și, totodată, dublarea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000. Inițiativa nu a fost susținută de PSRM și grupul parlamentar „Pentru Moldova” din care face parte Partidul „ȘOR” și deputații plecați din PRO MOLDOVA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente