(raport) Renato Usatîi este lider la numărul de postări pe Facebook. Cât de de activi sunt cei opt candidați pe rețelele sociale

BeFunky-collage
Foto:opt candidați prezidențiale diez.md

Candidatul Partidului Nostru la alegerile Prezidențiale, Renato Usatîi, este cel mai activ politician în campania electorală. Acesta a publicat, în perioada 2-24 octombrie, 273 de postări pe Facebook depășindu-i de două ori pe Violeta Ivanon, Igor Dodon, Dorin Chirtoacă, Octaian Țîcu și de trei ori pe Andrei Năstase, Maia Sandu și Tudor Deliu. Aceste date sunt prezentate în raportul preliminar de monitorizare în social media, realizat de MediaPoint.

Renato Usatîi a publicat 273 de articole de promovare (foto, video, texte), în timp ce Violeta Ivanov și Igor Dodon – 127 de articole. Cu două postări mai puține are Dorin Chirtoacă – 125.

Foștii parteneri ai Blocului Electoral ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au publicat 93 și 84 de postări consecutiv. Codaș în clasament este candidatul PLDM, Tudor Deliu – 31.

 

De asemenea, Renato Usatîi este lider și la capitolul interacțiuni pe Facebook în perioada 2-24 octombrie. Astfel, candidatul PN la alegerile prezidențiale a acumulat peste 560 000 de interacțiuni, pe locul doi se află Maia Sandu cu circa 420 000 de interacțiuni și pe locul trei se află Andrei Năstase cu circa 140 000 de interacțiuni.

Echipa #diez a sistematizat toată informația relevantă din programul electoral, din declarația de avere și biografia candidaților și candidatelor și a creat un dosar personalizat al candidatului (candidatei) la alegerile prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente