Tonul ne ajută să dăm frâu liber creativității noastre în bucătărie și să creăm numeroase feluri de mâncare, toate diferite și gustoase

insalata-di-riso 2

Conserva de pește oceanic este o opțiune bună pentru a introduce pește în dieta ta zilnică. Cu un raport preț-calitate foarte bun, dar menținând beneficiile peștelui, aceste produse sunt o opțiune foarte bună pentru toți iubitorii de pește. Tonul este un pește albastru care trăiește în principal în apele oceanice dintre cele două tropice. Poate măsura între doi și trei metri lungime și poate cântări până la 600 de kilograme. Tonul Rio Mare este conservat doar în ulei de măsline de calitate la care se adaugă un vârf de sare de mare.

Beneficiile consumului de ton

Tonul și peștele sunt, în general, o parte esențială a dietei noastre, deoarece au proprietăți nutritive importante și sunt o sursă de proteine ​​nobile. Rețetele preparate cu ton ne ajută să dăm frâu liber creativității în bucătărie și să gătim feluri de mâncare diferite și gustoase.  Datorită varietății largi a produselor lor, Rio Mare oferă consumatorilor un mod practic rapid de a se bucura de pește în orice moment. Datorită varietății mari a produselor, Rio Mare oferă consumatorilor un mod practic și rapid de a se bucura de pește în orice moment. Începând de la ton în ulei de măsline, Tuna al Naturale, Insalatissime – salată gata de mâncare cu ton, pate – este ideal pentru a deschide pofta de mâncare și pentru a adăuga o notă specială ingredientelor preferate.

Trasabilitatea produselor: un angajament transparent

Tonul care ajunge pe mesele a milioane de consumatori, atât în Italia, cât și în restul lumii, are o poveste, care începe cu originile sale și se încheie pe rafturile marilor comercianți. Această biografie este „scrisă” pe fiecare conservă Rio Mare, pentru a informa consumatorii despre parcursul peștelui din momentul capturii până la procesare, conservare și sterilizare. „Niciodată nu pierdem tonul din ochi”, declară cei de la Rio Mare. Pe ambarcațiuni, la fabrică, în laboratoarele unde este testat și analizat, tonul călătorește alături de o etichetă care indică „numele, prenumele și adresa sa”. Pare haios, însă astfel este cunoscut oceanul din care provine, pe ce ambarcațiune a călătorit și din ce lot sosit la fabrică face parte, precum și numărul conservei și al cutiei în care a fost ținută conserva. Calitatea este monitorizată atent la fiecare etapă..

Grija față de mediu – unul dintre angajamentele de bază

Rio Mare se angajează să livreze calitate la 360 ° tuturor consumatorilor săi, inclusiv prin programul său de responsabilitate socială a calității, bazat pe patru piloni: pescuit responsabil, personal calificat, producție de calitate și educație a nutriției. Balanța ecosistemului marin este respectată cu strictețe în capturarea peștelui. Prin utilizarea unei abordări științifice, globale și sistematice, Rio Mare alege atent sursa materiei prime, din lanțurile de aprovizionare care sunt gestionate în mod responsabil cu participarea tuturor celor implicați: companii, pescari și instituții de mediu. Brandul italian, clasat printre lideri la nivel european în producția de conserve de pește, utilizează cele mai bune practici în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului.

Iar când e vorba despre ce punem în farfurie, Rio Mare ne asigură că dedică maximă atenție selecției materiilor prime, efectuând controale stricte pe întregul lanț de aprovizionare și sprijinim consumatorii cu proiecte educaționale și de cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți continuu calitatea produselor. 

„Durabilitatea este unul dintre pilonii cheie ai strategiei noastre de afaceri, deoarece ne propunem să devenim cea mai sustenabilă companie producătoare de preparate de ton din lume. Din acest motiv, credem în importanța creării de parteneriate cu cele mai bune ONG-uri, cum ar fi WWF, pentru a ne sprijini demersurile noastre legate de sustenabilitate”, mai spun reprezentanții companiei.

În ce rețete putem utiliza tonul?

Începeți masa cu pate de ton – toate aromele tonului se regăsesc în acest produs, care oferă un gust concentrat, ușor și cremos, într-un tub practic. Ușor de măsurat, produsul se închide cu capac, pentru a fi păstrat la frigider.

Și când ne apucă o lene de a găti, putem deschide o salată deja pregătită pentru noi – salata cu ton Rio Mare Insalatissime. Aceasta îmbină gustul inconfundabil al tonului Rio Mare cu legume proaspete și cereale pentru o masă rapidă și echilibrată, gata de a fi consumate oricând datorită ambalajului, care păstrează prospețimea, aroma și proprietățile nutritive fără conservanți adăugați.

Tonul este un ingredient care poate fi  integrat foarte ușor în alimentație, începând cu cele mai simple paste cu Ton și un pic de cașcaval, până la rețete mai sofisticate și complete, în mâncăruri calde sau reci, o mulțime de scenarii și rețete sunt deja gata și le puteți găsi aici: https://www.riomare.ro/retete/.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente