(doc) Fiecare raion din țară va avea indicatorii proprii ai nivelului de risc de transmitere a COVID-19 începând cu data de 1 octombrie

covid-carantina-4-scaled-920×614

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a hotărât ca fiecare unitate administrativ-teritorială din țară să aibă indicatorii proprii de transmitere a virusului COVID-19. În dependență de situația epidemiologică din fiecare localitate, acesteia îi va fi atribuit un grad de alertă ca „foarte înalt” sau „cod roșu”.

Astfel, această decizie și monitorizare la nivel local constituie temei pentru instituirea de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stării de urgenţă la nivel teritorial pentru o anumită localitate.

Extras din Hotărâre

Vedeți mai jos și indicatorii nivelului de risc după care se va analiza situația epidemiologică în fiecare localitate în parte.

Extras din Hotărâre

Tot azi, autoritățile au decis că se permite organizarea expozițiilor, festivalurilor și târgurilor agricole, iar teatrele pot redeschide ușile sălilor de spectacol.

De asemenea, autoritățile naționale au modificat distanța fizică obligatorie de la 1,5 metri la „nu mai puțin de un metru”.

Reamintim că, în ultimele două zile, în Moldova au fost înregistrare peste 700 de cazuri de COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente