PRO MOLDOVA susține că școlile nu sunt pregătite de noul an școlar. „Ei așteaptă să apară mai multe cazuri și să închidă școlile”

Adrian Candu

Liderul formațiunii PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a declarat în conferința de presă că școlile nu sunt pregătite de noul an școlar, iar Ministerul Educației nu a creat condiții necesare pentru o bună desfășurare a orelor de clasă.

Politicianul a mai spus că nici opiniile părinților cu privire la modul de organizare a lecțiilor nu au fost luate în considerare de conducerea școlilor, deoarece totul este decis de minister.

„În majoritatea cazurilor, părinții au fost excluși din consultări. Părinții au venit cu o propunere bună de a instala camere de luat vederi în fiecare clasă pentru ca elevii să poată sta acasă și să asculte lecția. S-a propus acest lucru pentru ca profesorii să nu se expună riscului de contaminare. Răspunsul a fost «Nu se poate».”

„La sfârșitul lunii august, școlile nu sunt pregătite cu toate cele necesare, iar ministerul obligă administrația liceului să cumpere echipamentul necesar de protecție spunând că «banii vor veni mai târziu».”

„De asemenea, Ministerul Educației așteaptă ca în zilele următoare să se înregistreze un nou antirecord de cazuri de infectare cu COVID-19 și să închidă școlile, astfel transferând toate lecțiile pe online”, a declarat Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente