Alte 350 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

diez

Astăzi au fost confirmate 350 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, șase cazuri sunt de import (România – 3, Germania – 1, Turcia – 1, Ucraina – 1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 33 828 de cazuri.

Totalul testelor efectuate în ultimele 24 de ore – 1 414, dintre care primar – 1 232 și repetat – 182.

Din numărul total de cazuri, 18 sunt lucrători medicali: zece medici, șapte asistenți medicali, un lucrător al personalului auxiliar.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 553 sunt în stare gravă (dintre care 37 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), iar 1 411 – în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Totodată, alte 308 persoane au fost tratate și externate. La ora actuală, 23 570 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea cinci decese provocate de COVID-19.

Decesul 941: bărbat în vârstă de 57 de ani din raionul Briceni. Deces la domiciliu, pacientul a refuzat spitalizarea. Comorbidităţi: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat.

Decesul 942: femeie în vârstă de 73 de ani din raionul Orhei, internată în data de 20 august de la SR Orhei la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

Decesul 943: femeie în vârstă de 58 de ani din raionul Florești, transferată în data de 18 august de la SR Florești la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Decesul 944: femeie în vârstă de 59 de ani din raionul Cimișlia, transferată în data de 12 august de la SR Cimișlia la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, boală cronică renală.

Decesul 945: bărbat în vârstă de 61 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente