(video) Aleksandr Lukaşenko: „Până mă veți omorî, alte alegeri nu vor fi.” Președintele Belarusului a anunțat că nu va organiza alegeri anticipate

lukașenko

În cadrul unei țineri de cuvânt la uzina MZKT din Belarus, unde a fost adus cu elicopterul, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat luni că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale, în pofida cererilor opoziţiei şi a protestelor antiguvernamentale din întreaga ţară.

Din discuțiile cu oamenii în străzi

– „Voi spuneți despre alegeri fraudate și că vă doriți alegeri corecte?”

– „Da!”

– „Eu vă răspund la această întrebare. Noi am făcut alegeri. Până mă omorâți, alte alegeri nu vor fi. Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)”, spune Lukașenko, potrivit tut.by.

Lukașenko a mai spus că acum se lucrează la mai multe variante de modificare a constituției, care ar prevede redistribuirea atribuțiilor de putere în stat. Lukașenko a menționat că în așa mod ar putea să se „împartă” atribuțiile pe care le deține, dar nu o va face „sub presiune și prin intermediul protestelor”.

Cel care conduce Belarusul de 26 de ani a încercat să convingă angajații uzinei că protestele împotriva sa sunt coordonate din afara republicii. Acesta a prezentat oamenilor o înregistrare care ar demonstra spusele sale, însă cei prezenți au început să scandeze: „Pleacă!”.


Amintim că pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente