(doc) Persoanele angajate, care revin din vacanță de peste hotare, vor sta două săptămâni în autoizolare din contul propriu

plajă
Foto: B Schus

În prezent, toate persoanele care revin în țară de peste hotare sunt obligate să stea în autoizolare timp de două săptămâni, iar regula se răsfrânge și asupra moldovenilor care au plecat în vacanță. Potrivit unei circulare emise vineri, 31 iulie, de către responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, angajații care revin din vacanță, de peste hotare vor sta în autoizolare din contul propriu.

„Regimul de autoizolare la intrarea în țară, în cazul în care persoana nu prezintă dovada a contactului cu un bolnav de COVID-19 confirmat pozitiv, nu intră sub incidența prevederilor punctului 31 al Instrucțiunii menționate, fapt care nu permite eliberarea certificatului de concediu medical pentru carantină. Respectiv, autoizolarea persoanelor la revenirea în țară după călătoriile de odihnă se realizează din contul propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical”, se specifică în document.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Moldova a ajuns la 25 482 de cazuri. Până în ziua de astăzi, s-au tratat 17 942 de persoane și au decedat 801 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente