Astronauții de pe nava Crew Dragon urmează să se întoarcă acasă în această duminică. „Totul depinde de condițiile climaterice”

KSC-20180830-PH_SPX01_0004_orig-1024×639
Foto: NASA

Astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley, primii astronauți care au călătorit pe orbită la bordul unei nave spațiale comerciale (SpaceX), urmează să se întoarcă pe Pământ în această duminică. Aterizarea va avea loc doar dacă uraganul Isaias nu le va strica planurile.

Începând de joi seara, echipele NASA și SpaceX monitorizează starea vremii pentru a facilita revenirea astronauților pe Pământ în data de 2 august.

Călătoria de întoarcere este, în anumite privințe, o călătorie și mai riscantă decât lansarea. Nava Crew Dragon va intra în atmosfera Pământului cu o viteză de 17 500 de mile pe oră. Compresia aerului și forța de frecare dintre aer și nava spațială vor încălzi exteriorul navei spațiale la aproximativ 3 500 de grade Fahrenheit (1 926 de grade Celsius), potrivit NASA.

Apoi, pe măsură ce nava se va apropia de Pământ, va lansa un mic set de parașute pentru a încetini coborârea ei. Dacă totul va merge bine, Crew Dragon va cădea cu viteza de 20 de mile pe oră până la punctul de aterizare.

Vă amintim că, pe 30 mai, SpaceX şi NASA au lansat nava Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională. Scopul misiunii a fost să demonstreze că SpaceX are capacitatea reală de a transfera astronauți către staţia spaţială şi înapoi în maximală siguranţă.

La bordul navei au urcat astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente