(foto) Redescoperă Moldova lansează trei trasee pentru cei care vor să se simtă turiști acasă. Cum arată acestea

moldova cover
Foto: Foto: Maxim Chumash

Odată cu pandemia, pare că și vacanța s-a pus pe stop, dar nu e chiar așa, pentru că și acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat, bucătărie gustoasă de savurat și trasee de aventură de încercat. Redescoperă Moldova îmbogățește oferta turistică a țării cu trei trasee noi pentru persoanele pasionate de odihnă activă. Echipa Redescoperă vine cu propuneri pentru cei care vor să se simtă turiști acasă și să descopere țară prin drumeții în regiunea Codrilor, prin kayaking în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi sau prin ciclism pe traseul Chișinău-Palanca.

Tururile urmează să fie lansate în perioada 1-2 august, prin urmare, toți doritorii vor putea beneficia de aceste oferte turistice după data de 2 august.

# Oaspeții în căutare de adrenalină și experiențe în aer liber vor putea opta pentru drumeții în regiunea Codrilor, în proximitatea satului Sadova, la Crama Tudor, un mic producător de vinuri și destinație de experiențe unice de turism rural și oeno-gastronomic.

# Plimbări cu caiacul sau cu barca pe râul Răut, în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi sau pe râul Nistru, dezvoltate de KayakingTours, o companie specializată în servicii de turism de aventură.

# Escapade turistice cu bicicleta pe o nouă rută turistică de ciclism pe traseul Chișinău–Palanca, dezvoltată de VeloPoint, o companie de închiriere de biciclete și experiențe de ciclism turistic.

Acești trei prestatori de servicii turistice au beneficiat de granturi și asistența Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK Aid pentru procurare de biciclete, caiace, echipamente și amenajări care au sporit calitatea serviciilor turistice oferite.

Itinerarul de ciclism este unic în Moldova, cu o distanță impresionantă de 226 km care cuprind șase segmente și zeci de circuite în jurul destinațiilor turistice din regiunea Codru și Ștefan Vodă. Ruta turistică oferă informații și oferte de experiențe turistice la vinării, pensiuni, muzee locale și monumente, sporind astfel atractivitatea acestora. Turiștii activi vor gusta din experiențele autentice ale turismului rural, vor interacționa cu localnicii și se vor delecta cu peisajele nemaipomenite ale Moldovei. Asociația Națională pentru Turism Receptor și Redescoperă Moldova promovează destinațiile turistice naționale pentru a susține antreprenorii și dezvoltarea pieței domestice de turism.

Proiectul de Competitivitate din Moldova investește în dezvoltarea turismului în Moldova începând cu anul 2012 pentru a consolida un turism durabil menit să genereze prosperitate economică. Timp de mai mulți ani, au fost dezvoltate hub-uri turistice în diferite zone ale țării, fiind susținute 35 de vinării, 33 de pensiuni și case rurale, artizani locali și agenții de turism să dezvolte infrastructura și oferta turistică. În 2014, cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK Aid a fost dezvoltat și promovat internațional brandul turistic național „Pomul Vieții”, reușind includerea Moldovei în topul mondial al destinațiilor turistice ce merită a fi descoperite.

Partener general Traumeel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente