(video) În Moldova va fi lansată prima platforma de expoziții virtuale. Ce presupune aceasta și cum va funcționa

conferinta
Foto: c-mric.org

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat o conferință de prelansare oficială a primei platforme de expoziții virtuale din Republica Moldova, în cadrul căreia a fost prezentată pe scurt platforma online virtual-fairs.md, scopul și obiectivele acesteia, oportunitățile ce le oferă, data lansării primei expoziții online, dar și alte informații relevante de interes pentru mediul de afaceri din Republica Moldova.

Platforma virtual-fairs.md va permite fiecărei companii să aibă propriul stand expozițional și să-și prezinte și promoveze produsele și/sau serviciile cu imagini vizuale, video, informații ș.a., exact cum ar fi în mod tradițional.

Fiecare expoziție va avea un vast Program de Afaceri care va include un sistem prin care vor fi efectuate întâlniri B2B și vor putea fi organizate diferite evenimente precum seminare, traininguri, mese rotunde, conferințe, prezentări.

Sergiu Harea, președintele CCI, spune că această platformă „este o oportunitate fără costuri mari de a promova propriile produse și servicii”.

Avantajele platformei:

# oportunitate pentru companiile autohtone de a-și prezenta produsele;
# promovarea serviciilor fără costuri prea mari;
# economie de timp;
# vizitatorii, fiind acasă, se pot conecta și pot beneficia de comerțul autohton în mod online;
# posibilitatea de a comunica direct cu vânzătorul online;
# promovarea produsului autohton pe piețele străine;
# catalizator pentru economia națională;
# este un beneficiu pentru stat, deoarece activând companiile vor putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat.

De asemenea, Sergiu Harea a menționat că speră „ca împreună cu partenerii noștri să oferim companiilor acele oportunități ca să-și promoveze produsele și serviciile sau ideile de proiecte care au apărut în timpul pandemiei”.

Totodată, scopul platformei respective este să soluționeze problemele producătorilor, cum ar fi găsirea de noi clienți și parteneri, creșterea vizibilității și recunoașterii produselor și serviciilor lor la nivel global. virtual-fairs.md este un mijloc eficient pentru promovarea internațională, deoarece spațiul online nu are limite, presupune economie de timp, resurse și mijloace.

Actuala platformă îmbunătățește accesul companiilor pe piețele locale și externe, deoarece permite accesul online al vizitatorilor la profilurile companiilor și le poate contacta direct prin intermediul mesageriei instantanee. În plus, dialogul B2B va fi îmbunătățit, iar întreprinderile se vor conecta ușor cu partenerii locali și străini pentru o viitoare cooperare.

Companiile vor putea ajunge direct la buyer-ii (cumpărătorii) din diferite țări, vor crește valoarea mărcii și își vor crea un nou ecosistem de afaceri. Elementul-cheie de creștere constă în maximizarea rentabilității investiției fiecărui agent economic în parte, integrarea în comerțul internațional, creșterea cifrei exportului prin identificare și stabilirea parteneriatelor străine.

CCI a Republicii Moldova preconizează organizarea primei expoziții online în luna septembrie 2020. Expoziția va fi una multiramurală și va cuprinde mai multe domenii de activitate a companiilor din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente