(sondaj BOP) Cine are cele mai mari șase să fie ales în funcția de președinte al Republicii Moldova la următorul scrutin

iPiccy-collage

Barometrul Opiniei Publice a realizat un studiu în perioada 13-23 iunie, în cadrul căruia a întrebat peste 1 200 de persoane despre alegerile parlamentare și cele prezidențiale.

Maia Sandu și Igor Dodon sunt principalii favoriți la alegerile prezidențiale din toamnă, arată sondajul. Potrivit cercetării, Igor Dodon și Maia Sandu au cele mai mari șanse de a accede în turul doi la prezidențiale. Igor Dodon ar acumula 22,4 % dintre voturi, iar Maia Sandu – 11 % dintre voturi în primul tur.

Dacă cei doi se vor confrunta în turul doi al scrutinului, Maia Sandu l-ar învinge pe Igor Dodon, în opinia a 33 la sută dintre cei intervievați față de 29 la sută care cred că actualul președinte ar ieși învingător. Igor Dodon ar câștiga însă dacă în turul doi s-ar bate cu Andrei Năstase sau Renato Usatîi, potrivit cercetării.

Sondajul a fost realizat de compania CBS-Research prin telefon. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1 200 de persoane și reprezintă o marjă de eroare de ±3 %. Tematica cercetărilor efectuate a inclus: opțiuni politice, notorietatea și popularitatea principalelor partide și personalități politice, nivelul de viață și calitatea vieții, politica economică și socială a guvernului, alte teme de interes major.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente