Începând cu 1 septembrie, elevii ar putea reveni la „tipul de învățământ clasic” și ar putea fi obligați să poarte mănuși și măști

PTc0ZTg3ODc4ODU3OGIyMTZmYzRmNzA2MDU1YjVkM2Fj.thumb
Foto: digi24.ro

Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la școală începând cu 1 septembrie, dar vor trebui să respecte mai multe cerințe obligatorii determinate de situația epidemiologică gravă din țară. Astfel, elevii ar putea fi obligați să poarte măști, mănuși și să aibă dezinfectant. Toate acestea ar urma să fie asigurate de părinți.

Potrivit unor reglementări speciale privind organizarea anului de studii 2020/2021, în contextul epidemiologic COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar, elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, decizia cu privire la redeschiderea instituției de învățământ în anul de studii 2020/2021 va aparține administrației publice locale de nivelul doi, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituției, conform recomandărilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Proiectul vizat arată că vor fi întreprinse acțiuni necesare în vederea asigurării obligatorii a instituției cu dezinfectanți și necesarul pentru verificarea febrei, vor fi reamenajate spații în vederea desfășurării procesului educațional în contextul epidemiologic de COVID-19 pentru clasele de elevi cu un număr mai mare de 25, de asemenea vor fi elaborate recomandări metodologice de organizare combinată a procesului educațional clasic cu cel la distanță, inclusiv în mediul online la disciplinele de studii în funcție de specificul disciplinei.

Conform proiectului, atât elevii cât și profesorii vor fi obligați să poarte la ore măști și mănuși și să respecte distanța socială. Părinții sunt cei care își vor asigura copiii cu măști, mănuși și dezinfectant propriu pentru a merge la școală.

Proiectul respectiv se află la etapa consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai organelor locale de specialitate în domeniul învățământului. Acesta poate fi consultat AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente