45 de absolvenți de la Facultatea de Urbanism și Arhitectură a UTM au susținut cu succes tezele de licență online

14_Alexei-GORBULEAC

45 de absolvenți (19 – secția zi, 26 – frecvență redusă) ai promoției 2020 a programului de studii „Ingineria sistemelor de alimentare cu căldură și gaze, ventilație”, Facultatea de Urbanism și Arhitectură a UTM, și-au susținut cu succes tezele de licență online, prin intermediul platformei Microsoft Teams, cu respectarea normelor Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Absolvenții au abordat în lucrările lor aspecte privind asigurarea exigențelor normativelor în construcții în vigoare la proiectarea instalațiilor privind asigurarea confortului ambiental în edificii cu destinație diferită, spre exemplu, grădinițe de copii, complexe rezidențiale, complexe sportive, centre comerciale, instituții medicale etc., alimentarea cu gaze a unor localități sau sectoare, reabilitări ale sistemelor de încălzire, alimentarea cu energie termică, ventilare și condiționare, temele fiind de actualitate și importanță practică, transmite site-ul UTM.

Studenții au fost informați despre oportunitatea de a-și continua studiile la ciclul II, Master – studii extrem de necesare în vederea construirii unei cariere de succes. Departamentul Alimentare cu Căldură, Apă, Gaze și Protecția Mediului oferă programe de master performante în Ingineria Instalaţiilor de Asigurare a Microclimei în Clădiri, Managementul Sistemelor de Inginerie Sanitară şi Protecţia Mediului.

Întreprinderile, zonele economice, complexele rezidențiale, orice clădire posedă un ansamblu de echipamente și instalații, exploatarea cărora necesită specialişti calificaţi. Absolvenții programului „Ingineria sistemelor de alimentare cu căldură și gaze, ventilație”, făcând alegerea corectă, și-au asigurat o carieră de succes. Domeniul de activitate al absolvenților fiind în domeniul instalaţiilor de asigurare a microclimei în clădiri, a transportului, a distribuției și a furnizării gazelor naturale, producerea, distribuția și furnizarea energiei termice autorităților publice centrale și locale, a organizațiilor de construcție etc., a concluzionat conf. univ., dr. Vera Guțul, șefă-interimară, Departamentul ACAG şi PM, FUA-UTM.

Lucrările studenților pot fi vizualizate AICI!

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente