Un moldovean stabilit în Portugalia ajută artiștii rămași acasă. Licitație online a 12 lucrări semnate de artiștii notorii din Moldova

Cover_

Cunoscutul actor și om de artă care a înființat o școală de teatru în China și un teatru de operă în Brazilia, Boris Cremene, a lansat un proiect prin care-și propune să susțină artiștii locali în timpul noii realități.

Din motiv că artiștii locali nu pot organiza expoziții și nu pot primi vizitatori în ateliere, toată munca lor rămas într-o umbră uitată de ochii lumii. Asta a fost o cauză care l-a motivat pe Boris să ofere sprijin colegilor din Moldova.

„Pictura și în general arta plastică, alături de muzică, pentru mine este o mistică. Este un adevărat Dar! Identitatea unei națiuni se reflectă prin artă.

Mă gândesc cu groază ca un violonist  sau un pictor care practic nu a avut copilărie, exersând zilnic tainele meseriei, să se reprofileze acum. Să devină taximetrist sau zidar. Cât timp îi va trebui oare să-și resusciteze mâinile  după  ce vom reveni la „normal”? O luna, un an sau poate o viața.

Eu sunt actor. Una din sursele inspirației mele și a multor colegi de ai mei este arta plastică. Inspirația aduce viață iar viața aduce tot ce e sublim și frumos. Vreau să susțin Arta, vreau să susțin inspirația mea!”, spune Boris.

La licitație vor fi prezentate 12 lucrări semnate de artiștii notorii ai Republicii Moldova, precum Alexandra Petras, Nadya Izosimova, Ioan Grecu și alții.

Pe lângă picturi, vor fi și alte obiecte de colecție ca sculpturi, veselă din lut sau ceramică și obiecte vintage etc.

Astfel, pe 26 iunie 2020, Boris împreună cu artiștii locali, vă invită să participați la licitația online „Ultima vineri din lună”.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook, începând cu ora 20:00.

Sunt invitate să participe și persoanele care se află în afara țării.

Toate actualizările pot fi găsite în pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente