(doc) Agresorii familiali vor fi monitorizați cu brățară aplicată pe mână sau picior

bracelet-electroniquefdfd

Din cauza nerespectării ordonanțelor de protecție a agresorilor, guvernul vine să implementeze noi măsuri de protecție a victimelor violenței domestice, prin instalarea unei brățări electronice pe mâna sau piciorul agresorului.

Acest dispozitiv se aplică imediat după pronunțarea de către judecător a ordonanței de protecție cu aplicarea măsurilor de protecție, potrivit legislației în vigoare.

Agresorul va fi obligat să părăsească temporar locuința comună, indiferent de dreptul de proprietate asupra bunurilor; va fi obligat să păstreze distanța ce ar asigura securitatea victimei, excluzând orice contact vizual cu ea sau cu copiii acesteia, sau cu alte persoane dependente de ea; se interzice contactarea telefonică, prin corespondență sau prin orice alt mod; se interzice să se apropie de locul de muncă a victimei, locul de studii al copiilor sau locurile pe care le frecventează cel mai des.

O altă prevedere care vine să îmbunătățească securitatea victimei și a copiilor este, cu acordul în scris, monitorizarea electronică printr-un sistem de supraveghere (de timpul unui telefon GSM de mici dimensiuni).

Acest mecanism va funcționa prin trei modalități:

#1. Va fi auzit un sunet sonor care va anunța despre nerespectarea interdicției a agresorului;

#2. Va fi transmis un SMS pe telefonul victimei;

#3. Va suna trackerul de la telefon care va însemna despre pericolul asupra căruia se supune victima.

Legea a fost votată în două lecturi.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente