(video) Deputata Arina Spătaru explică cum s-a infectat cu COVID-19 și care este starea sa de sănătate

arina4

Deputata fracțiunii Platformei DA, Arina Spătaru, a anunțat aseară, într-un live pe pagina sa de Facebook, despre faptul că a fost testată pozitiv la COVID-19 și că actualmente se tratează acasă, sub îndrumarea specialiștilor. Deputata a povestit despre cronologia evenimentelor din momentul intrării în carantină a parlamentului, menționând că este convinsă că acolo a fost sursa infectării.

Arina Spătaru povestește în video că, din momentul declarării stării de carantină în parlament, a mers acasă la Bălți, unde s-a aflat în autoizolare timp de două săptămâni. „Am stat acasă, nu am dat teste, chiar dacă eram la evidența spitalului Cancelariei de Stat conform protocolului. Am avut o comunicare eficientă, în fiecare zi mi-am măsurat febra, am urmărit organismul și am făcut tot ce ar trebui să facă o persoană aflată în autoizolare. Joi, când s-au împlinit 14 zile, noaptea mi s-a ridicat temperatura, iar primul lucru pe care l-am făcut dimineața a fost testul la COVID-19, care s-a demonstrat a fi pozitiv”, povestește deputata.

Ea a mai spus că deși în prezent este greu de depistat traseul infectării, întrucât persoanele care se infectează nu mai pot ști cu siguranță de unde se infectează, pentru că asistăm la o infectare în masă, iar oamenii se pot infecta și la piață și în troleibuze, presupune că s-a infectat din parlament. Ulterior, în cadrul live-ului, a menționat că e ferm convinsă că asta e sursa infectării. „Ca orice om muritor, am aninat acest COVID-19. Vreau să transmit mulțumiri majorității parlamentare pentru că eu știu că domnul Eugeniu Nichiforciuc, care a fost testat pe 20 mai și a primit rezultatul pe 20 mai, știa foarte bine că este infectat și atunci doamna președintă a parlamentului putea să anuleze ședința plenară sau cel puțin să izoleze colegii săi astfel încât să nu ne infectăm. Eu presupun că este de la parlament, pentru că în perioada de două săptămâni m-am aflat în autoizolare și m-ați urmărit online. Eu sunt ferm convinsă că virusul l-am prins în parlament. Vreau să mulțumesc colegilor mei, celor care au considerat mai importantă votarea zilei alegerilor președintelui Dodon decât securitatea noastră.”

Arina Spătaru a mai spus că la ședințele plenare a folosit mască și a încercat să fie precaută. „Se pare însă că și noi, deputații, suntem muritori ca și ceilalți.”

Pe de altă parte, deputata spune că se bucură că s-a infectat pentru că așa va avea parte de această experiență și va înțelege mai bine cum stau lucrurile în sistem. A mai povestit în live că simptomele pe care le are actualmente sunt febră, dureri de cap și frisoane. Se tratează acasă, iar la momentul actual ia doar paracetamol, conform recomandării medicului. „Mi-am izolat și familia, copiii îmi aduc mâncare la ușă și am norocul să am o baie proprie. Planificăm ca toată familia să dea teste.” Deputata a mai menționat că afacerea lor de familie își va sista activitatea în următoarele două săptămâni.

Amintim că vineri, 22 mai, parlamentul a intrat oficial în carantină după ce Zinaida Greceanîi a semnat o dispoziție care impune izolarea până la prezentarea rezultatelor negative. S-a întâmplat după ce deputatul Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19. Ulterior, și deputatul Vladimir Mizdrenco a fost testat pozitiv la COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente