Sâmbătă, duminică și luni cimitirele pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Este decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință.

„Statistic vorbind, doar în cimitirul «Sfântul Lazăr» din Chișinău sunt 280 000 de morminte. Dacă cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condițiile în care actualmente cazurile de îmbolnăvire sunt în creștere.

Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la noi la ortodocși, riscul este extrem de mare. Asta în contextul în care, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sunt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele cinci spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi.

Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă.

Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă.

Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămânem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, a declarat Ion Ceban.