(video) Trăiască țarul, trăiască homofobia. În pragul referendumului de revizuire a Constituției Federației Ruse, a fost lansat un spot despre pericolul cuplurilor gay

dfdfd

Președintele Vladimir Putin a stabilit ca pe 1 iulie să aibă loc referendumul privind modificarea Constituției Federației Ruse. În total, sunt 12 prevederi ce urmează a fi votate. Una din ele se referă la definirea căsătoriei drept o uniune dintre un bărbat și o femeie.

Odată ce Putin a anunțat ziua desfășurării acestui referendum, presa afiliată Kremlinului a pornit o campanie de susținere a modificărilor în Constituția Federației Ruse. O atenție aparte este acordată modificării ce prevede următoarele: familia este o uniune între un bărbat și o femeie. În acest sens, Agenția Federală de Știri a publicat un spot care are drept scop evidențierea importanței votării modificărilor în constituție prin intermediului unei caricaturi a cuplurilor gay.

În videoul dat, acțiunea are loc în 2035. Un băiețel de la o casă de copii urmează a fi adoptat. Noul său tată vine după el și împreună ies afară. „Unde e mama mea?”, întreabă băiatul. „Uite, ea este noua ta mamă”, spune tatăl și arată către un bărbat ce stă lângă un Mini Cooper, are un zâmbet larg pe buze și ochii machiați într-un mod strident.
În acest moment, de pe fața băiatului și a educatorilor dispare orice urmă de zâmbet, iar pe fundal e o melodie dramatică.
„Ei, ce s-a întâmplat? Nu îți fă griji. Acum vei avea o familie adevărată, completă”, îi spune bărbatul, iar personajul gay, cu același zâmbet larg pe față, scoate din mașină o rochiță și i-o întinde băiețelului. Unul dintre educatori scuipă cuprins de furie și pleacă. Vocea din afara cadrului rostește: „O astfel de Rusie vei alege?”.

În pachetul de modificări ale Constituției Federației Ruse sunt incluse mai multe puncte, printre care e și definirea termenului de familie drept o uniune dintre un bărbat și o femeie.

Mai jos vă prezentăm și alte prevederi ce urmează a fi incluse în Constituție, în cazul în care mai mult de jumătate dintre participanții la referendum vor vota „pentru”. Fiecare prevedere va avea câte o poziție separată și cetățenii să voteze „Da” sau „Nu” și doar acele modificări care au acumulat majoritatea voturilor pot fi incluse în noua versiune a Constituției Federației Ruse.

Șefa CEC-ului rusesc, Alla Pamfilova, susține că perioada de desfășurare a referendumului o să aibă loc cu șase zile înainte de 1 iulie, ca toți să reușească să participe. De asemenea, ea spune că cetățenii vor putea vota atât în secțiile special create, cât și la domiciliu. În concluzie, referendumul se va desfășura șapte zile.

#1. Anularea mandatelor precedente ale lui Vladimir Putin. Versiunea veche a Constituției Federației Ruse interzice ocuparea funcției de președinte de către aceeași persoană mai mult de două ori. Actualmente, lui Putin îi expiră al doilea mandat consecutiv, după o pauză de patru ani când Medvedev a fost președinte. Acum, un mandat durează cinci ani, iar până în anul 2012 era de patru ani.

rbc.ru

#2. Președintele care și-a încheiat mandatul nu poate fi tras la răspundere, adică are imunitate pe viață.

#3. Președintele își poate pierde imunitatea doar în urma deciziei Dumei de Stat sau a Curții Supreme de Justiție.

#4. Componența cabinetului de miniștri este creată de Președintele Dumei de Stat, iar președintele semnează decizia. Președintele nu are dreptul să refuze.

#5. Componența numerică a judecătorilor Curții Constituționale este de 11 magistrați. Înainte erau 19.

#5. Includerea termenului de „Dumnezeu” în constituție.

#6. Căsătoria se formează dintr-un bărbat și o femeie.

Mai multe prevederi le puteți vedea AICI.

Inițial, referendumul cu privire la modificarea constituției trebuia să aibă loc în data de 22 aprilie, însă a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente