Timp de 10 zile, Inspectoratul național de securitate publică al IGP a depistat 7 207 conducători auto care au încălcat regulile de circulație. Cel mai multe încălcări au fost comise de șoferii care au depășit limita de viteză, fiind documentați peste 3 200 de conducători.

1 012 procese-verbale au fost întocmite șoferilor pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice, 573 nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 72 au neglijat culoarea semaforului. 337 de șoferi au exploatat vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau defecte tehnice interzise prin regulile de circulație rutieră.

Alții 357 au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de oprire și neacordare de prioritate pietonilor, iar 321 – pentru conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare sau fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare cu drept de circulație.

239 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate. În toate cazurile, conducătorilor auto le-au fost ridicate permisele de conducere.

Inspectoratul General de Poliție solicită cetățenilor să-i sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier.