Câte persoane au fost tratate de COVID-19 în spitalele din Moldova

covid medici in picioare (4)
Foto: Simbol/OMS

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că până la ora actuală au fost tratați de noul coronavirus 4 622 de pacienți. În acest număr sunt incluse persoanele vindecate atât în instituțiile medicale, cât și acasă (persoane care manifestă forme ușoare de COVID-19 și nu necesită internarea în spital).

În acest context, echipa #diez a rugat ministerul să ne spună care este numărul pacienților tratați exclusiv în instituțiile medicale din țară. Răspunsul a fost 3 821 de persoane.

Prin urmare, 801 persoane s-au tratat acasă, iar 3 821 – la spital.

Starea de sănătate a persoanelor infectate este următoarea: 259 – stare gravă (26 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 638 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi – stare satisfăcătoare.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 8 251 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 999 în regiunea transnistreană.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente