Teatrul National Satiricus te invită să vizionezi online două spectacole în ultimul weekend de primăvară

+IMG1

Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale vă invită să vizionați online două spectacole programate pentru acest weekend.

Iată care este repertoriul pentru ultimele zile ale primăverii.

30 mai. „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate…” de Mircea Ionescu

Spectacolul „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate…” (regie Sandu Grecu, artist al poporului) vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări. Prin atitudinea și replicile pline de savoare ale unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sunt puse la stâlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile: Polițistul, Judecătorul, Medicul, Sora medicală, Antrenorul și însuși Președintele republicii. Aceasta e societatea noastră de azi, iar spectacolul e o oglindă fidelă a ei.

31 mai. „Migranți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vişniec.

„Sunt 1,2 milioane de persoane care au venit din Orientul Apropiat, au trecut marea și au venit în Europa. Europa, de la Al Doilea Război Mondial încoace, niciodată nu a fost confruntată cu un astfel de flux de imigranți. Am cules lucruri uluitoare despre ce se întâmplă în cursul traversărilor respective și am dat, la un moment dat, peste o poveste care mi s-a părut și ea demnă de a fi tratată într-o piesă”, spune dramaturgul Matei Vișinec.

„Având la dispoziție un text dramatic atât de actual, incitant, valoros sub toate aspectele, am muncit cu multă pasiune și dăruire asupra acestui spectacol – premieră absolută în spațiul românesc (România, Moldova). Cu siguranță, e o lucrare teatrală neordinară ca stilistică scenică, dar și ca mesaj artistic, publicistic, filozofic, abordând o temă deosebit de stringentă a lumii contemporane. Ne dorim ca acest spectacol să aibă impactul scontat asupra publicului, constituind un veritabil eveniment teatral în arealul românesc”, spune Sandu Grecu, regizor.


Vizionarea spectacolelor va fi posibilă pe pagina oficială de Facebook a Teatrului National Satiricus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente