Falsuri apărute în spațiul public despre COVID-19, raportate de stopfals.md

ff

Consumul de usturoi ar ajuta împotriva contaminării cu noul coronavirus, care ar putea fi transmis prin mușcături de țânțar; consumul de alcool ar fi o măsură de protecție contra COVID-19, iar băile fierbinți ar contribui la prevenirea virusului – sunt doar câteva falsuri depistate de stopfals.md.

Spațiul public este asaltat de informații privind măsurile de prevenire și tratament împotriva COVID-19. Nu toate, însă, sunt adevărate. Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 °C NU previne noul coronavirus. NU există nicio dovadă potrivit căreia consumul de usturoi ar proteja de COVID-19. Persoanele de TOATE vârstele pot fi infectate de noul coronavirus, iar până în prezent NU există niciun medicament specific recomandat pentru tratarea sau prevenirea COVID-19. Urmăriți în acest infografic fapte reale despre noul coronavirus:

Impactul pe care-l pot avea informațiile false asupra societății, în general, și a fiecărui cetățean, în particular, este greu de estimat, însă dacă nu le combatem la timp, ar putea escalada într-o panică de mari proporții. Cetățenii responsabili trebuie să raporteze falsurile despre COVID-19 depistate în presa scrisă, radio, TV, în mediul online, în declarațiile persoanelor publice etc. Informațiile false despre noul coronavirus dăunează comunității noastre.

#RaportămFalsuriledespreCOVID-19 pe www.stopfals.md.

Mare atenție la surse! Urmăriți informațiile oficiale despre noul coronavirus în Moldova, accesând www.msmps.gov.md.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente