Câți bani au încasat RTEC și Parcul Urban de Autobuze de la reluarea programului obișnuit de activitate

troleibuz-920×518

De săptămâna trecută, troleibuzele și autobuzele și-au reluat programul obișnuit de activitate. Prin urmare, chișinăuienii au început să achite taxa de circulație. În medie, pe zi, Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze au adus municipalității 300 000 de lei.

„Parcul Urban de Autobuze aduce zilnic câte 61 000 de lei, iar Regia Transport Electric câte 271 000 de lei”, a spus în cadrul ședinței ordinare a serviciilor primăriei Lilian Copaci, director interimar la Direcția Generală Transport și Căi de Comunicații.

În cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că zilnic, municipalitatea pierde, din cauza pandemiei și a restricțiilor de circulație, aproximativ 500 000 de lei. „Dacă e să luăm transportul public per ansamblu, care a fost gratuit pentru o perioadă lungă, și chiar dacă acum s-au reîntors taxatorii, nu avem aceleași încasări pe care le aveam. Înainte de pandemie, aveam câte 700-900 de mii de lei zilnic încasate de la transportul de pasageri în Capitală. În prezent, suma este de circa 290 000 de lei pe zi. Pentru perioada cât transportul public a circulat fără taxă, pierderile se estimează la peste 42 de milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

În cadrul ședinței primăriei, Copaci a mai menționat că de la reluarea programului obișnuit de activitate, cu taxatori în troleibuze, niciun angajat al RTEC ori al Parcului Urban de Autobuze nu s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente