(video) „Persoana care se simte în pericol are reacția de a depozita cât mai multe alimente.” Cum ne gestionăm banii și emoțiile în autoziolare

dsdsdssd

Trecem cu toții, la nivel global, printr-o perioadă de grea încercare. Conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pandemia de coronavirus este al treilea mare șoc al secolului XXI-lea și este considerată cel mai puternic șoc pentru omenire. În contextul pandemiei generate de răspândirea virusului COVID-19, lansăm o ediție specială dedicată gestionării bugetului în situații de criză.

În edițiile anterioare, am discutat despre gestionarea bugetului personal și despre pârghiile de economisire a banilor. Acolo, am explicat tehnicile de gestionare a finanțelor în condiții normale și mai puțin am vorbit despre cum să gestionezi economiile în situații de criză.

S-ar putea să-ți faci griji cu privire la impactul pandemiei curente asupra finanțelor, mai ales că unii au rămas fără job. Situațiile de urgență financiară pot fi stresante și pot provoca dificultăți considerabile pentru tine și familia ta, iar situațiile emoționale pot duce la decizii financiare precare.

În această ediție, am discutat cu doi specialiști din diferite domenii, care au explicat cum să ne gestionăm banii, emoțiile, dar și ce pași ar trebui să întreprindem pentru a trece de această criză neașteptată. Este vorba despre:

#1. Ana Niculaeș – psihologă;
#2. Sergiu Bivol – avocat, director al biroului din Chișinău al casei de avocatură VERNON | DAVID.

Întrucât în țară este anunțată stare de urgență și este recomandat să nu ieșim din casă și să limităm întâlnirile, discuția cu experții a fost înregistrată online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente