Tânărul care a vorbit ieri despre echiparea medicilor pe timp de pandemie a fost presat să șteargă videoul

iPiccy-collage-7-920×460

Eugeniu Cebotari, tânărul care lucrează la urgențe și a postat ieri un video despre cum sunt într-adevăr echipați specialiștii pe timp de pandemie, a anunțat astăzi că a primit măști mai bune decât cele pe care le avea anterior. Anunțul l-a făcut iarăși pe pagina sa de Facebook, prin intermediul unui filmuleț. Deși în acel video Eugen spune că nu a fost amenințat sau presat să îl șteargă pe cel în care vorbește despre echipamentul medicilor, totuși acesta a declarat pentru UNIMEDIA că mama sa a fost telefonată și rugată insistent să-și convingă fiul să șteargă postarea anterioară, dacă nu dorește să „fie eliberat de la serviciu pe dosar penal”.

Tânărul a menționat că nu a fost amenințat în mod direct că ar putea fi concediat, însă a fost contactată mama sa. „Nu am fost presat direct, dar ieri, după ce am făcut postarea, mama mea a fost telefonată și i s-a impus să mă roage să șterg postarea, sub pretextul că în caz contrar voi fi eliberat de la serviciu pe dosar penal”.

Colegii de la UNIMEDIA l-au întrebat pe Eugeniu și dacă a fost testat la coronavirus sau dacă el sau colegii săi au fost anunțați că urmează să fie testați. „Nu ni s-a propus să fim testați, în pofida faptului că toți colegii mei au făcut foarte mare zarvă în privința acestor teste. Au fost testați doar câțiva dintre colegii mei, printre care unii sunt pozitivi și sunt internați”, ne-a răspuns tânărul.

Totodată, astăzi, și alți colegi de a lui Eugen de la SAMU Botanica au făcut o postare despre proasta echipare a angajaților din sistemul medical, confirmând cele spuse de Eugen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente