(video) Igor Dodon: „Astăzi vom trece la al patrulea scenariu și zona de vârf a acestei pandemii”

dodon

Igor Dodon a declarat, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că astăzi, 7 aprilie, am putea trece la scenariul a patrulea, adică peste 1 000 de persoane infectate cu coronavirus. La fel, președintele a declarat că țara noastră este gata pentru acest scenariu și că are medicamente și consumabile suficiente.

Igor Dodon a spus că peste 50 000 de angajați ai sistemului medical de stat și privat sunt gata să fie implicați în tratarea infecției cu COVID-19. „Noi din start am evaluat câteva scenarii posibile de evoluție a răspândirii coronavirusului în Moldova. Astăzi, vom trece la al patrulea scenariu și înțelegem că odată ce intrăm în acest scenariu intrăm în zona de vârf a acestei pandemii. Avem nevoie de medicamente, medici și utilaje.”

În ceea ce ține de medicamente, președintele susține că la această etapă suntem asigurați cu medicamente pentru următoarea perioadă și nu există riscul să nu avem medicamente. Se importă acum medicamente suplimentare. În ceea ce ține de consumabile (măști, viziere și costume), practic cei din prima linie sunt asigurați. La fel, în următoarea perioadă urmează să primim ajutor din partea Chinei și a Turciei.

Președintele a spus că în timpul apropiat nu avem și nu vom avea deficiențe în sectorul alimentar și nu sunt premise pentru creșterea prețurilor produselor de necesitate primară.

Igor Dodon a adăugat că în cadrul ședinței s-a discutat și despre situația criminologică din țară. „Noi avem dinamica care a fost pe primele trei luni ale anului 2020 și avem o dinamică în scădere. Acum intrăm într-o perioadă de risc și suntem conștienți că numărul infracțiunilor ar putea crește considerent. MAI și organele de forță vor lucra non-stop pentru a preîntâmpina infracțiunile.”

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente