Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că dintre cele 263 de persoane infectate, 60 reprezintă personalul din instituțiile medicale.

„Lucrătorii medicali sunt un segment specific și riscul de infectare cu COVID-19 este de câteva ori mai mare decât al populației generale. Sunt riscuri când se deplasează la serviciu și ei contactează în prima linie cu pacienții infectați. Aceasta se întâmplă în toată lumea”, a explicat Nicolae Furtună.

„Din 60 de persoane din sistemul medical (medici, paramedici, asistenți sociali, felceri, infirmieri și șoferi) avem doar nouă cazuri direct legate cu prestarea serviciului de asistență medicală patru cazuri de transmitere habituală, adică în familie, 28 de cazuri care nu au putut indica în fișa epidemiologică cauzele unde s-ar putea infecta, 26 de cazuri au fost pe cale comunitară de transmitere. În curând, vom intra în faza de transmitere comunitară”, a declarat directorul ANSP.

„Poartă măști două categorii de persoane: cei bolnavi cu COVID-19 și medicii. Oamenii sănătoși nu trebuie să poartă măști”, a concluzionat directorul ANSP, Nicolae Furtună.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.