Ruby Wine are grijă de siguranța ta și a celor din jur și își urmează programul celei de-a doua ediții în mediul online, alături de speakeri calificați din toată lumea și participanți din întreaga Europă de Est. Vei face parte dintr-un chat comun, unde vei putea discuta și adresa întrebări spakerilor.

Conferința îți va oferi cele mai noi informații și te va ține la curent cu tendințele limbajului Ruby.

# Chef InSpec for your security and compliance automation – Alexey Vasyliev, Web and Mobile Developer at Railsware, Kiev/Ucraina

Toate aplicațiile web vor trebui să treacă un test de securitate, mai devreme sau mai târziu. Este produsul tău gata să-l treacă? Ce ai spune dacă ai adăuga „Continuous Compliance” în procesul de dezvoltare? În prezentarea mea, îți voi arăta cum te poate ajuta framework-ul Chef InSpec.

# Strict Object Schema Validation. A powerful way to control your data – Maxim Tkachenko, Web Lead developer at Salt Edge, Chișinău/Moldova

O nouă abordare a validării datelor. Definește schemele declarative direct în proiect, pentru validare, convertire, generarea documentației API, white-listing. Scre cod util și DRY și beneficiază de o multitudine de lucruri care vor fi controlate. Uită de ActionController::Parameters sau de ~ validate_params methods:, ele nu îți vor mai fi utile.

# Fixing Performance & Memory problems – Frederick Cheung, CTO at Dressipi, Ely/UK

Problemele de performanță te lasă la pământ? Ai mereu teama unei scurgeri de memorie? În această sesiune, îți voi povesti 2 cazuri care au rezolvat probleme de performanță și de scurgeri de memorie. Vei învăța să folosesțti astfel de instrumente, precum ruby-prof și stackprof, să interpretezi rezultatele și să apreciezi performanța codului tău dintr-o altă perspectivă.

Cea mai mare provocare a scurgerilor de memorie e să le găsești. Vei învăța cum să folosești rbtrace și ObjectSpace ca să identifici din ce parte a codului provine scurgerea, pentru a rezolva problema cu încredere.

# Ready to get dry? – David Breahna, Administrator, GovPredict, Chișinău/Moldova

Vă va vorbi despre un set de librării dry-rb și cum te pot ele ajuta să scrii un cod mai clar, flexibil și mentenabil.
În fruntea listei stă dry-validation, un instrument care ajută la îmbunătățirea Form Object-urilor. Aceasta vine la pachet cu un DSL puternic, care îți permite să definești scheme și reguli de validare în afara modelelor tipice, lucru care poate fi folosit oriunde.

Al doilea instrument despre care vă va vorbi este dry-transaction și cum DSL-ul său de tranzacții business a ajutat compania GovPredict să trateze erorile, excepțiile și funcțiile de chaining, astfel încât să aibă un cod clar. Conceptul care stă la bază se numește „Railway Oriented Programming”, care sare de la monade de succes la acele de eșec.

# Discuții de panel

Limba de comunicare – engleza.

Ia-ți cu tine entuziasmul, buna dispoziție și un pahar de vin în mână și savurează, din confortul casei tale, cele mai utile noutăți și sfaturi Ruby pe 4 aprilie 2020 alături de conferința online Ruby Wine 2.0.

Află mai multe detalii pe site-ul Ruby și pe această pagină de Facebook.

Ruby Wine 2.0 este implementat / organizat / realizată cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului „Tekwill”.