Echipele mixte de militari, poliţişti şi carabinieri patrulează străzile și parcurile localităților din întreaga țară. Aceștia asigură respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență.

Potrivit Centrului Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale, în prezent circa 300 de militari în termen şi pe contract, 32 de unităţi de tehnică militară din dotarea armatei, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP şi Inspectoratului General de Carabinieri se află în mai multe localități din țară pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.

La fel, militarii şi carabinierii monitorizează situaţia în staţii şi unităţile de transport public pe teritoriul oraşelor Chişinău, Cahul şi Bălţi, iar alte echipaje comune inspectează localitățile raioanelor Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți.

În următoarele zile, aceste acțiuni vor continua, iar cetățenilor le este recomandat să se informeze despre toate măsurile organizate și să respecte noile restricții care au intrat în vigoare pe 25 martie.

Amintim că, începând cu data de 25 martie, va fi limitat accesul persoanelor din orașe, municipii și centre raionale în parcuri, pe terenuri de joacă și în alte zone în care se aglomerează populația. „Este o măsură dură, dar este absolut necesară pentru a asigura stoparea răspândirii acestui virus”, a spus prim-ministrul Ion Chicu.

La momentul de față, în Moldova au fost confirmate 149 de cazuri de coronavirus, dintre care două au fost tratate, iar o persoană a decedat.