„Schimbă lumea prin voluntariatul online!” Acesta este mesajul prin care Națiunile Unite îndeamnă tinerii să nu lase carantina să îi împiedice să petreacă timpul util atât pentru sine, cât și pentru întreaga lume. De la advocacy până la artă, există o oportunitate pentru fiecare.

Programul Voluntarilor Națiunilor Unite contribuie la pacea și dezvoltarea lumii prin muncă neremunerată în toată lumea. Voluntariatul online permite organizațiilor și voluntarilor să facă echipă pentru a aborda obiectivele de dezvoltare durabilă oriunde în lume, de pe orice dispozitiv. 

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), altfel cunoscute ca Obiectivele Globale, sunt un apel universal la acțiune pentru a pune capăt sărăciei, pentru a proteja planeta și pentru a asigura pacea și prosperitatea.

Aceste 17 obiective se bazează pe succesele Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, iar acum acoperă și domenii noi, precum schimbările climatice, inegalitatea economică, inovațiile, consumul durabil, pacea, justiția și multe altele.

Voluntariatul online este rapid, ușor și, mai ales, eficient. Atunci când persoanele calificate și pasionate își unesc forțele cu organizații mari care lucrează în vederea obiectivelor de dezvoltare durabilă, toată lumea câștigă. Începând cu 1 ianuarie 2020, serviciul de voluntariat online este gratuit pentru toți partenerii eligibili. Parteneri eligibili sunt: ​​entitățile ONU, instituțiile publice și organizațiile societății civile.

Programul include 12 000 de voluntari online, 187 de țări și 60 % de persoane din state în curs de dezvoltare.

Pentru înregistrare și mai multe detalii, accesați acest link.

Autoare: Andreea Dudulica