Începând de mâine, 27 martie, va trebui să avem cu noi mereu un act ce ne confirmă identitatea, iar grupurile mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor familiei, vor fi interzise în spațiul public. Deciziile au fost anunțate în urma ședinței de azi a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Comisia pentru Situații Excepționale a luat mai multe decizii importate în vederea prevenirii și răspândirii a noului tip de coronavirus.

Una dintre deciziile luate prevede că, începând de mâine, 27 martie, cetățenii vor trebui să aibă mereu cu ei un act ce le poate confirma identitatea și că trebuie să fie pregătiți să răspundă, oricând este nevoie, la întrebările angajaților Ministerului Afacerilor Interne, în legătură cu motivul aflării în spațiul public.

Mai mult, aflarea în spațiul public a unor grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor familiei, este interzisă.

O altă decizie luată în cadrul comisiei se referă la declararea săptămânii viitoare ca fiind liberă. Începând 30 martie și până pe 3 aprilie se anunță zile libere.

Reamintim că, încă 28 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Anunțul a fost făcut de autorități după ședința Centrului Unic de Comandă. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate 177 de cazuri pozitive de coronavirus.

Datele despre situația COVID-19 pot fi urmărite în timp real pe o platformă lansată de autorități, care conține și o hartă interactivă cu repartizarea cazurilor pe regiuni. Mai multe detalii despre platformă vezi AICI.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.