Partidul Socialiștilor propune ca alocațiile de la bugetul de stat destinate partidelor politice să fie transferate în Fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor. Despre această propunere a anunțat președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul unui briefing de presă.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat în cadrul briefingului de astăzi că Partidul Socialiștilor propune ca alocațiile de la bugetul de stat destinate partidelor politice să fie transferate în Fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor.

Zinaida Greceanîi a subliniat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este gata să acorde susținerea necesară în acest sens. „În această perioadă complicată, apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care activează pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite de bugetul public”, a spus Zinaida Greceanîi.

Legea privind partidele politice nu permite astfel de operațiune, dar Partidul Socialiștilor vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări, pe perioada stării de urgență, de la articolul 28 al Legii privind partidele politice, care ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru donarea în fondul combaterii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Amintim că grupul parlamentar Pro Moldova a anunțat astăzi despre o inițiativă similară. La fel, aceștia au propus plafonarea salariilor demnitarilor de stat la 6 900 de lei.