Guvernul olandez a anunţat despre anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalente cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

În Olanda, care numără mai mult de 4 700 de cazuri oficial declarate, şcolile sunt închise din 16 martie pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus, transmite agerpres.ro.

Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar.

„Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a declarat ministrul olandez al educaţiei, Arie Slob, într-un comunicat.

Instituţiile de învăţământ au mai mult timp – până la începutul lui iunie – pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar.

Ministerul Educaţiei din Țările de Jos încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.