(foto) Elveția donează Moldovei măști, mănuși și dezinfectanți pentru mai multe centre de sănătate

Foto: facebook.com/SwissCooperationMoldova/

Elveția donează Moldovei 63 700 de măști medicale de unică folosință, 54 600 de mănuși nitril, 760 de litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe pentru 68 de centre de sănătate și 211 oficii ale medicilor de familie din raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț, Briceni, a anunțat Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova într-o postare pe Facebook.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” pentru a proteja cadrele medicale de noul virus SARS-CoV-2 care provoacă afecțiunea COVID-19.

Proiectul „Viață Sănătoasă” își concentrează intervențiile pe reducerea poverii bolilor netransmisibile. Pacienții care suferă de aceste boli, preponderent adulții cu vârsta de peste 65 de ani, fac parte din grupul de risc sporit de a se îmbolnăvi de COVID-19. Riscul pentru aceste persoane este de două ori mai mare decât la persoanele tinere și adulții sănătoși.

Biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu noul virus și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.

 

Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate al Republicii Moldova.

În acest moment, în Republica Moldova sunt identificate 125 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19.

Reamintim că parlamentul a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente