Elevii de la școlile din municipiu, precum și micuții de la grădinițe sunt chemați să participe la concursul „Totul va fi bine”. Concursul de solidaritate și desen este organizat la inițiativa APL Chișinău.

Obiectivele concursului prevăd promovarea mesajului de speranță „Totul va fi bine” în contextul situației de continuare a activităților educative de către copii/elevi acasă și prevenirea infectării cu COVID-19, promovarea copiilor cu abilități artistice, aprecierea creativității, dezvoltarea imaginației și a gustului estetic, dezvoltarea simțului emotivității, dragostei de viață și dăruirea speranței orașului Chișinău „Totul va fi bine”.

Competiția de desen se va desfășura în două etape, în perioada 23 martie-1 iunie și este adresată tuturor copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar, secundar și extrașcolar din municipiul Chișinău.

Prima etapă este prevăzută pentru perioada 23 martie-15 mai, iar participanții vor expedia lucrările în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]. Etapa a II-a a concursului va fi desfășurată în incinta DGETS, unde va fi organizată o expoziție cu lucrările copiilor.

La concurs vor fi acceptate desene de mărimea A4, în format JPG, iar participanții vor propune până la trei lucrări. Cerințe pentru desene: dimensiune minimă 1000 de pixeli lățime (width) și 350 kO, dimensiune maximă 8MO.

Desenele declarate învingătoare vor fi oferite în dar Primăriei municipiului Chișinău.