Mitropolia Moldovei: „Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din țară vor bate zilnic la ora 12”

clopote

Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove anunță că în următoarea perioadă în toate lăcașurile Bisericii Ortodoxe din Moldova toate clopotele vor bate începând cu ora 12.00, timp de trei minute. Despre această decizie a anunțat mitropolia pe site-ul oficial.

„Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de trei minute”, scrie în comunicat.

Decizia de a bate clopotele este luată în contextul epidemiei de COVID-19 și al decretării stării de urgență.

Amintim că ieri, polițiștii au monitorizat activitățile a 1 062 de biserici din întreaga țară, dintre care 382 au desfășurat slujbe în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără enoriași sau deloc.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente