În contextul sistării accesului publicului în instituțiile de cultură din țară în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, instituțiile teatral-concertistice, muzeele și bibliotecile din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pun la dispoziția publicului-spectator, vizitatorilor o serie de concerte, spectacole, resurse digitale, expoziții online.

# Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” postează zilnic pe pagina de Facebook a instituției un spectacol din repertoriul teatrului. Ora și data difuzării sunt anunțate în cadrul evenimentului creat pentru fiecare spectacol în parte.

 # Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) pune la dispoziția publicului-spectator cele mai îndrăgite piese de teatru din repertoriul instituției. Astfel, accesând pagina de Facebook a TNME puteți viziona spectacolul „Casa mare” de Ion Druță, „Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo de Filippo, „Hronicul Găinarilor” etc.

 # Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituției câte un spectacol din repertoriul teatrului.

 # Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa, atât pe site-ul instituției bnrm.md cât și pe rețele sociale (Facebook, Twitter), produse și servicii îmbunătățite la distanță. De asemenea, BNRM pune la dispoziția tuturor bibliotecarilor din țară accesul la Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova moldlis.bnrm.

 # Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” vine în sprijinul părinților postând pe pagina de Facebook a instituției aplicații educative pentru copii.

 # Muzeul Național de Istorie a Moldovei pune la dispoziția publicului o serie de fotografii în care este redat Chișinăul secolului XIX.

Urmărește paginile oficiale ale instituțiilor de cultură din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru a vizualiza și alte evenimente.