Te plictisești în casă? Participă la o excursie virtuală prin Orheiul Vechi, însoțită de un ghid

orheiul vechi

Te plictisești acasă? Ce zici de o plimbare prin Orheiul Vechi? Da, da, știm că e carantină, dar excursia va fi online, așa că poți participa la aceasta fără ca să te ridici de pe canapea.

Persoanele interesate sunt invitate la ora 15.00 să acceseze acest link și să admire frumusețea Orheiului Vechi. De asemenea, vei putea afla și istoria acestui loc, întrucât pe parcursul excursiei vei fi însoțit de ghidul Fedor Evstigneev.

Excursia este organizată de Visit Moldova, împreună cu Azbuca Travel. Alte detalii despre excursie găsești AICI!

Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Complexul cuprinde câteva zeci de hectare ale orașului medieval Orhei (sec. XIII-XVI), denumit ulterior Orheiul Vechi (după părăsirea așezării date și întemeierea în alt loc a unui oraș nou, cu același nume – Orheiul de azi). Din cadrul complexului fac parte două promontorii mari (Peștere și Butuceni), la care se alătură trei promontorii adiacente mai mici (Potarca, Selitra și Scoc), pe teritoriul cărora se află ruinele unor fortificații, locuințe, băi, lăcașuri de cult (inclusiv mănăstiri rupestre) atât din perioada tătaro-mongolă (sec. XIII-XIV), cât și moldovenească (sec. XV-XVI).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente